Шефът на Мерцедес Тото Волф е оптимистично настроен за предстоящото Гран При на Австрия. Той вярва, че болидът трябва да се представи още по-добре, отколкото в Канада. Въпреки че на пистата в Монреал Люис Хамилтън стигна до подиума, като на моменти в състезанието бе и втори, но в крайна сметка завърши трети зад Макс Верстапен и Фернандо Алонсо.

„В Канада имаше много положителни неща, които да ни радват. До финала не стигнаха и двете ни коли, но подиум е солиден резултат. Видяхме окуражаващи знаци от обновените ни автомобили“, коментира ръководителят на Мерцедес.

„Австрия винаги е специален уикенд, защото е домашното ми състезание и имам чудесни спомени от пистата там. Спомени както с отбора [на Мерцедес], така и от годините, когато се състезавах и провеждах обучения като инструктор. Освен това там ще се проведе вторият спринт за сезона. Интересно ще е да се види представянето на едно по-традиционно трасе“, продължи Волф.

От Мерцедес започнаха с нововъведенията по колата още преди няколко състезателни уикенда, но развитието на болида продължава. Все пак Тото Волф смята, че характеристиките на Австрия и "Ред Бул Ринг" са доста по-подходящи от тези в Канада.

„F1 W14 би трябвало да се представи по-добре на пистата в Австрия, отколкото в Канада, но не приемаме нищо за даденост. Както винаги, ще работим, за да извлечем максимума от автомобилите си и да постигнем силен резултат“, допълни шефът на Мерцедес.