В Мерцедес отчетоха, че са направени твърде много грешки от началото на сезона на Формула 1. Това потвърди шефът на „сребърните стрели” Тото Волф.

След двойното отпадане на Мерцедес на ГП на Австрия, Люис Хамилтън остана на второто място зад Себастиан Фетел, а разликата между двамата е осем точки. Съотборникът на Люис – Валтери Ботас е пети с 104 точки, а пред него са Даниел Рикиардо (Ред Бул Рейсинг) и Кими Райконен (Ферари).

„С лека ръка пропиляхме толкова много точки, а това определено не е нашето желание. За всичко това сме си виновни ние и трябва да работим по-добре, за да възстановим „щетите””, сподели Волф.

Хамилтън триумфира на 24 юни на ГП на Франция, но последва двойно отпадане на ГП на Австрия за Мерцедес. На Силвърстоун пък Себастиан Фетел надви Люис Хамилтън в Англия, за да дръпне с още точки пред световния шампион.

Тото Волф не смята, че сезонът на отбора му е пълен провал, след като в последните три състезания „сребърните стрели” взимат полпозишъните в състезанията.

„Не записахме точките, които искаме и това ще се промени. Досега записахме нелош актив, като двамата ни пилоти се представят солидно, а притежаваме и солидна кола. Има много причини защо гледаме с надежда към втората половина на сезон 2018. Гладни сме за успехи и сме амбицирани да направим добър завършек на кампанията”, завърши Волф.

Предстои състезанието в Германия, което предшества Хунгароринг, което ще бъде в уикенда 27-29 юли. След унгарското Гран при, следва почивката през годината за пилотите.

Състезанията ще може да наблюдавате в каналите на DIEMA XTRA.