Шефът в Мерцедес във Тото Волф, заяви, че неговият отбор няма да е фаворит в предстоящата надпревара в Унгария.

Конфигурацията на „Хунгароринг“, както и традиционно високите температури ще са „трън в петата” на „сребърните стрели“ през целия уикенд.

Пистата край Будапеща е една от най-техничните и изисква кола, която да има добра стабилност в бавните и среднобързите завои. Според Волф, това ще даде предимство на Ферари и Ред Бул, които имат много по-добри шасита от Мерцедес. Германците пък няма да могат да се възползват от мощността на своя мотор, който вече се смята, че не е най-добрият, тъй като най-дългата права на „Хунгароринг“ е едва 800 метра.

От както започна доминацията на Мерцедес през 2014, те имат само една победа на унгарското трасе, тя дойде през 2016, благодарение на Люис Хамилтън.

Според Волф, най-големи фаворите са във Ферари, който в последните три години записаха цели две победи в Унгария. Води се, че „черните кончета“ имат най-добрата кола във всеки един аспект, сила на двигателя и притискане в завоите.

Гран При на Унгария може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2 тази неделя от 16,10. В предходните дни зрителите могат да гледат и свободните тренировки, както и квалификацията за състезанието. Надпреварата може да наблюдавате и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.