Въпреки че Люис Хамилтън ще стартира от осма позиция заради наказанието си за смяна на скоростната кутия, в Мерцедес се надяват да запишат двойна победа за Гран при на Австрия. Добрата новина за отбора е, че полпозишънът е за другия пилот Валтери Ботас, който изпревари Себастиан Фетел.

Нищо не е забравено, нищо не е простено между Фетел и Хамилтън

"Чувството е страхотно да съм първи, благодаря за подкрепата. Страхотно е да карам пред тази публика и за мен наистина е чест да го правя тук. Насладих се на обиколката си, сцеплението беше много добро. Не беше най-перфектната ми бърза обиколка, но най-важното е, че съм на първата позиция. Ще бъде много интересна битката, целта ни е нищо по-различно само от победата. Надявам се Люис да има добро състезание и да се върне поне в Топ 3, а и по-нагоре, и да запишем успех, заяви Ботас след квалификацията.

Изненадващ лидер повежда колоната в Австрия

На такова мнение е и съотборникът му. Люис Хамилтън сподели, че целта му е да направи добра стратегия, благодарение на която да се придвижи по-напред и да помогне на Мерцедес да запише двойна победа в Австрия.

Фетел спечели третата тренировка, нови проблеми за Хамилтън

"Първо, поздравления за Валтери, той се справяше добре през целия уикенд. Щастлив съм от позицията си, трябва да подобрим още малко представянето си, за да имаме по-добро състезание в неделя. Ще опитам да завърша пред Фетел, ще направя всичко възможно да запишем двойна победа с Ботас. Надявам се с добра стратегия да се справя утре", заяви Хамилтън.

Хамилтън с наказание преди Гран При на Австрия

Основният конкурент на двамата - Себастиан Фетел с Ферари - обаче ще направи всичко по силите си да провали този купон за Мерцедес. Той очаква основната му битка да е с Ботас, а не с Хамилтън, защото финландецът е много бърз и демонстрира отлична скорост през целия уикенд до момента.

"Не бях достатъчно бърз, но колата беше достатъчно добра. Надявах се все пак в последната обиколка това да се случи, но не стана. Щастлив съм, пистата е страхотна, жалкото е, че е кратка. Завоите са добри, взимат се с висока скорост и ще се надявам на добро състезание в неделя. Надпреварата е дълга, много неща могат да се случат. Битката ми с Валтери ще е тежка, защото той е бърз през целия уикенд", заяви Фетел.