Кръговете в Мексико, Бразилия, САЩ и Канада отпаднаха заради пандемията от коронавируса.

В първите три държави ситуацията с COVID-19 продължава да е много сложна. На Интерлагос обаче не приеха добре решението на Формула 1. Промоутърът Тамаш Рохони организира Гран при стартовете там от четири десетилетия и бе убеден, че е щял да се справи. Според него положението с коронавируса в Сао Пауло било по-добро от това във Великобритания.

„Всъщност ако погледнете числата дори в Бразилия от пропорционална гледна точка, положението е много по-добре в сравнение с Англия. Така че това е очевидно измислена причина, за да се отмени състезанието. Ако се бяха консултирали не само с моята компания, но и с местните власти щяха да получат 100% сигурен план – такъв има – за състезанието. И Интерлагос вече отвори за надпревари“, заяви Рохони пред Моторспорт.

На довода, че половината отбори са изразили притеснения относно евентуално пътуване за Бразилия, той отговори, че не екипите решават къде ще има състезания. Рохони каза още, че провежда консултации с адвокати заради загубите за неговата компания и града.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.