На старта Карлос Сайнц потегли отлично и задържа първото място, докато Серхио Перес потегли много лошо и загуби позиции от Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Още в първата обиколка Хамилтън опита да атакува Алонсо в петия завой, но се стигна до контакт между двамата, след които британецът трябваше да спре до пистата. Перес пък някакси успя да си върне второто място, но изоставаше от над две секунди от Сайнц.

Едва във втората обиколка се наложи да излезе кола на сигурността. Тя се поуви заради спрялата кола на Хамилтън в трети сектор, а и заради Влатери Ботас, който също спря край трасето, след като се опита да избегне удар със завъртелия се Никола Латифи на седмия завой, след което финландецът затъна в чакъла. Латифи обаче успя да продължи в състезанието, тъй като спря в тревата и успя да се върне на пистата.

Световният шампион Макс Ферстапенпък вече 8-и след само два тура, а Льоклер, който стартира 14-ти, бе десети. Монегаскът влезе в бокса и сложи гуми медиум, след което се върна на 17-то място.