Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен за пореден път доказа след победата си в Гран При на САЩ защо е един от любимците на феновете. Славещия се с прозвището си Ледения демонстрира понякога осеняващото го чувство за хумор в диалог със завършилия на трето място Люис Хамилтън.

Докато Райконен, Хамилтън и финиширалия втори Макс Ферстапен чакаха началото на церемонията по награждаването в стаичката на призьорите, между тях се заформи разговор за стратегии, случки от самата надпревара и още какво ли не. Люис се появи последен от тримата и изведнъж Кими Райконен го "застреля" с въпроса: "Ти стана ли вече световен шампион?"

Люис отвърна с хладно "не", а реакцията му беше повече обяснима, предвид факта, че преди състезанието в САЩ надълго и нашироко в медиите бяха обсъдени всички сценарии, при които британецът можеше да бъде коронован още този уикенд.

Предвид факта, че неговият конкурент Себастиан Фетел завърши 4-и в САЩ, единствено победа можеше да осигури титлата за Хамилтън на американска земя. В дълги периоди от състезанието германецът се движеше пети, което значеше, че и второ място би било достатъчно за Люис. Точно по тази причина той опита няколко вълнуващи, но безплодни атаки срещу Ферстапен в 54-ата от 56-те обиколки.

В Гран При на Мексико, 19-ия кръг през сезона във Ф1, Хамилтън ще има нужда да завърши поне на 7-о място, за да заличи всички шансове на Фетел.