Рейсинг директорът на ФИА Майкъл Маси коментира възможните варианти за определяне на стартовата решетка за Гран При на Щирия, втори кръг от световния шампионат във Формула 1.

"Първите прогнози за времето в съботната сутрин в Шпилберг бяха неблагоприятни. Сега нещата са малко по-добре, но прогнозата отново не е много добра. Ако квалификацията трябва да се отмени, но тя може да се проведе в неделя преди състезанието", коментира Маси.

"Ако времевите условия не позволяват да се проведе квалификацията и в неделя, то стартовата решетка ще бъде определена на база втората свободна тренировка. Съществува и трети вариант, ако третата свободна тренировка се проведе, а квалификацията не се проведе нито в събота, нито в неделя, то именно 3-ата сесия ще е определяща за решетката", добави той.

Третата свободна тренировка беше отменена, тъй като времевите условия на пистата не позволяваха провеждането ѝ, като тя трябваше да стартира в 13:00 часа. По късно през деня е и квалификацията за място преди старта в неделния ден.