Стартовете от Формула 1 в Азербайджан, Сингапур и Япония няма да се състоят тази година, стана ясно днес.

Гран при на Азербайджан трябваше да се проведе в периода 5-7 юни, Гран при на Сингапур 18-20 септември, Гран при на Япония – 9-11 октомври.

“Това решение бе взето заради различни проблеми, с които се сблъскаха организаторите в тези страни. На Сингапур и Азербайдан им трябваше време за строителство на пистите, което бе невъзможно в периода на пандемия от коронавирус. В Япония все още действат ограничения, които доведоха до решение да не се провежда състезанието”, се казва в заявлението.

Шампионатът стартира в началото на юли на “Ред Бул Ринг” на 5 юли. На пистата в Шпилберг ще се проведат два етапа – Гран при на Австрия и Гран при на Щирия (3-5 юли и 10-12 юли). След това е планирано да се проведе Гран при на Унгария (17-19 юли), а после – два етапа на “Силвърстоун” и по един в Испания (Барселона, 14-16 август), Белгия (Спа, 28-30 август) и Италия (Монца, 4-6 септември). Досега бяха отменени етапите в Нидерландия, Австралия, Монако и Франция, а за неопределен срок бяха отложени тези в Бахрейн, Виетнам, Китай и Канада.