Цели три състезания на старта на новия сезон на Формула 1 предстоят през април – в Бахрейн, в Китай и в Азербайджан. Любителите на високи скорости имат възможност да проследят надпреварите на живо по DIEMA XTRA и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. По традиция тренировките и квалификациите преди всеки старт също ще бъдат излъчени.

След блестящ триумф на пилота на Ферари Себастиан Фетел в Австралия, предстои да разберем каква ще бъде развръзката при втория старт за сезона в Бахрейн. Надпреварата ще се проведе за девети път на дългата 5.406 км писта „Сахир“ и ще бъде излъчена на 8 април от 18.10 часа пряко по DIEMA SPORT.

Пилотът на Мерцедес и настоящ световен шампион Люис Хамилтън, който беше фаворит, но остана втори на старта в Мелбърн, призна, че очаква силно представяне от конкурентите от Ферари. Според Хамилтън пистата в Кралството дава известно предимство на Скудерията. За първи път "Сахир" става домакин на състезание от шампионата на Формула 1 през 2004 година.

На 15 април от 9.10 часа в ефира на DIEMA SPORT 2 зрителите ще могат да проследят третия старт за сезона в Шанхай, Китай, както и предхождащите го тренировки и квалификация. Пистата с дължина 5,451 км  е една от най-дългите прави във Формула 1 и е подходяща за изпреварване, като това ще бъде 14 старт от откриването ѝ през 2004 година. 

Очаква се основните претенденти за наградата отново да бъдат четирикратният световен шампион Фетел и отбора на Ферари срещу Мерцедес и звездата им Люис Хамилтън, който има в актива си три победи в Гран при на Китай. Другият пилот на Ферари - ветеранът Кими Райконен, който остана трети на старта в Мелбърн, също дава заявка за сериозно представяне и ще пробва да атакува лидерството.

Оспорвано ще бъде и в старта за Голямата Награда на Азербайджан – 29 април, 15.10 часа, DIEMA SPORT. Състезанието ще се проведе на пистата "Баку", която е с дължина 6.006 км и включва дълга 2,2 км права по крайбрежието на Каспийско море, както и стръмно изкачване. Това ще бъде второ състезание на уличното трасе след миналогодишната надпревара.

Кой ще бъде най-бърз и ще грабне шампионската титла, не пропускайте да проследите – от тренировките, през квалификацията, та чак до вълнуващото пресичане на финалната линия - пряко в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.