Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че още е рано да се говори за догонване на Ферари, Астън Мартин и Ред Бул, въпреки новите подобрения по болидите на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Шефът на Мерцедес предупреди, че ще е нужно още време 

Волф вярва, че не е видял достатъчен напредък от модернизираната им кола, за да предполага, че те веднага ще изпреварят Астън Мартин и Ферари в класацията или ще предизвикат Ред Бул, който спечели всичките шест състезания тази година.

„Трябва да бъдем внимателни. Ще съберем повече данни в Барселона, но не очаквам да изпреварим Ферари и Астън Мартин и там. Става дума за разбирането какво прави тази кола сега и как да я подобрим? Добри сме в надграждането. Миналата година пакетът беше ужасен в началото на сезона и спечелихме състезание в Интерлагос (в предпоследния кръг), така че ще стигнем до там“, каза Волф.

36 снимки

Хамилтън завърши на 39 секунди зад Верстапен в неделя, когато нидерландецът спечели четвъртата си победа в шест състезания, за да увеличи преднината си в шампионата до 39 точки.

Запитан дали доминацията на Верстапен се оказва пречка за спорта, Волф отговори: „Когато печелиш във Формула 1, това е заради заслуги. Те свършиха добра работа и колата е бърза при всякакви условия, а пилотът е на върха на представянето си", сподели шефът на Мерцедес.

"Трябва да свършим по-добра работа, да наваксаме, да намерим интелигентни решения и да се надяваме, че наклонът ни на развитие е по-стръмен от техния, и в крайна сметка да се конкурираме отново. Независимо дали е добре за шоуто или не, силна битка между 10 пилота или поне двама очевидно е много по-добра за всички нас, но трябва да го приемем и да работим, за да се върнем там“, добави той.