Тото Волф определи петото и седмо място на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в Гран при на Бахрейн като един от най-лошите дни на Мерцедес в спорта. Ръководителят на екипа от Бракли добави, че не е виждал във Формула 1 да се случват чудеса, но е ясно, че осемкратните световни шампиони трябва са променят болида си.

„Това бе един от най-лошите ни дни в спорта. Положението изобщо не е добре. Нямаме скорост откъдето и да го погледнете. Крайният резултат в Бахрейн е отражение на тестовете, в които от Астън Мартин бяха много бързи. Заслужиха си подиума“, коментира шефът на Мерцедес.

„Ред Бул пък е на друга планета. От това боли най-много, защото напомня за нашите най-добри години, когато бяхме на секунда пред всички останали. Имаме отправната точка и трябва да вървим стъпка по стъпка, за да се върнем към челото, което абсолютно можем да сторим“, допълни Волф

„Автомобилният спорт е луда работа. Не знам какво ще се случи тази година. Другата седмица може да открием нещо и да спечелим половин секунда. Не съм виждал подобно нещо досега, но знае ли човек. Но определено трябва да променим колата, за да имаме шанс да се борим“, каза още Волф.