Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че никога не се е притеснявал от медийните спекулации, свързващи Люис Хамилтън с Ферари.

Контрактът на британеца изтича в края на сезона, но той отрече да е преговарял със "Скудерията" и каза, че е близо до подписване на нова сделка с Мерцедес, отборът, към който се присъедини от Макларън през 2013 година.

"Ние сме в супер щастлива позиция с Люис. Нямаше препъни камъни в преговорите по договора. Имаме споразумение и го имаме от много, много години, така че няма да говорим с никой друг пилот, преди да вземем решение дали да останем заедно или не", каза Волф преди Гран При на Монако.

"Така че никога не съм имал и милиметър съмнение, че е имало някаква дискусия с Ферари. Някой просто е решил това по някакъв начин да играе роля за нещо, което изглежда като преговори, но не е преговори", добави той.

Волф каза, че в разговорите по договора с Хамилтън остават да се изяснят дребни детайли и да се обсъди какво трябва да се промени от предишната формулировка.

"Договорът беше готов през 2013 година. Никога не сме променяли много думи, само датите, дните за реклама...", каза австриецът.

Хамилтън не е печелил състезание от 2021-а, но 38-годишният британец е най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена със 103 победи и е личност, която надхвърля границите на спорта. /БТА