Мик Шумахер може би няма бъдеще във Формула 1 след края на настоящия сезон и би трябвало да обмисли да потърси успех в друга сфера на моторния спорт, предложи бившият шеф на най-престижната автомобилна надпревара в света Бърни Екълстоун.

Мик, който е син на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, все още не знае дали „Хаас“ ще поднови договора му за 2023 година след два сезона в отбора.

Ръководството на тима на няколко пъти отложи решението си, а директорът Гюнтер Щайнер сега информира, че техният втори пилот заедно с Кевин Магнусен ще бъде обявен най-късно до края на следващата седмица, когато ще се проведе последното състезание за сезона в Абу Даби.

Екълстоун коментира пред германската телевизия RTL, че не очаква Мик Шумахер да получи удължаване на контракта си. „Не мисля, че той ще остане част от „Хаас“. Хората бяха разочаровани от неговото представяне, независимо дали причината е в него или в отбора, ние не знаем това. Разбира се, трудно е да се намери някой, който да го постави в печеливш тим, защото той не е в такъв момент“, заяви дългогодишният бивш шеф на Формула 1 за Шумахер-младши, който спечели точки само два пъти през сезона и заема 16-о място във временното класиране.

„Може би трябва да забрави за Формула 1 и да се концентрира върху други автомобилни спортове. Неговото име е най-голямото му бреме, но той се опитва да живее с това по най-добрия начин. Бих му казал да спечели в друга категория“, добави Бърни Екълстоун.

Сред кандидатите за мястото на Шумахер в отбора на „Хаас“ е сънародникът му Нико Хюлкенберг.