Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко предупреди, че Макс Верстапен е сериозен при изказванията си, че може да се оттегли от Формула 1. Той разкри при какви условия трикратният световен шампион може вече да не харсесва спорта и да го напусне.

„Макс трябва да бъде възприеман сериозно, той е постигнал много, но за него е важно да се забавлява и да се наслаждава на спорта. Ако спортът все повече и повече не му харесва, то тогава той изобщо няма да харесва Формула 1 и ще се откаж", сподели Марко.

"Но се надявам, че сегашната ситуация няма наистина да го накара да се откаже в близко бъдеще. Тук имаме двойни стандарти и също така, когато той изпсува, Макс не говореше за човек. А обясняваше за колата си, за предмет. На мен ми стана малко смешно, защото Макс обясни на изслушването, че е усвоил този език по времето, когато е бил млад пилот", допълни той.

До тази тема се стигна, след като Верстапен беше наказан от ФИА заради нецензурни думи по време на официална пресконференция. Това доведе до бойкот от нидерландеца, който отказа да участва в брифинга след Гран При на Сингапур, а вместо това говори пред репортерите навън. Още тогава той отговори на въпрос за бъдещето си и каза, че подобни нови правила и ограничения могат да го накарат да преосмисли участието си във Формула 1.