Бъдещето на легендарната писта на Формула 1 Силвърстоун в календара остава под въпрос, след като се обсъжда провеждането на състезание в покрайнините на Лондон. Собствениците на трасето заявиха, че собствениците на Ф1 от Liberty Media са им потвърдили желанието си за етап в столицата на Обединеното кралство.

„От Формула 1 признаха за първи път пред нас, че искат да има състезание в Лондон. Това е сериозна промяна, защото е различно спрямо предишните ни уговорки", заяви за Би Би Си директорът на Силвърстоун Стюърт Прингъл.

Две от сегашните 21 състезания в календара на Формула 1 ще отпаднат за следващата година, като Силвърстоун е едно от застрашените. Нейният договор изтича с надпреварата на 14 юли тази година.

По-рано един от директорите на Ф1 - Рос Браун, беше заявил, че „иска да види Лондон редом до Силвърстоун" и „има място и за двата етапа в календара".

Силвърстоун е едно от най-популярните състезания във Формула 1, като е домакин на първия шампионат през 1950 г. От 1987 г. пистата присъства неизменно в календара на най-бързите автомобили в света. /БГНЕС