Гран при на Мексико се очаква да бъде едно от най-непредвидимите надпревари в тазгодишния сезон във Формула 1. Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен отново бе на върха на решетката след втората свободна тренировка, оставяйки зад себе си съотборника си Даниел Рикиардо. Пилотът на Рено Карлос Сайнс пък остана трети след второто занимание.

Сесията можеше да се окачестви като перфектна за Ред Бул преди обаче Ферстапен да изключи цялостно болида си при висока скорост, тъй като имаше проблем със спирачките. Проблемът изглеждаше идентичен с този на Даниел Рикиардо в Тексас.

Друг важен факт е, че най-близо до Ред Бул беше пилотът на Рено Карлос Сайнс. Испанецът финишира на повече от секунда пред пилотите на Мерцедес и Ферари в петъчните сесии, като предимството спрямо „големите акули” е невероятно.

В съботния ден очаквайте третата свободна тренировка преди квалификацията на Гран при на Мексико. Малко по-късно на 27-и октомври ще може да гледате по DIEMA SPORT и квалификацията за надпреварата, а в неделя можете да се насладите на цялото състезание в Мексико Сити. Винаги може да изберете и дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA.

Ферстапен доказа, че обожава трасето в Мексико