Ръководството на отбора от Формула 1- "Ред Бул" планира да върне в отбора пилота Себастиан Фетел, съобщава порталът Motorsport-Total.

Според информация на портала, консултантът на отбора Хелмут Марко е получил указание от собственика на клуба и едноименната компания-спонсор Дитрих Матешиц да върне Фетел в тима.

Ако Фетел сложи гащеризона на "Ред Бул", той ще бъде съотборник с Макс Ферстапен (Нидерландия). При подобно развитие на нещата, актуалният втори пилот- тайландецът Александър Албон ще отиде във втория отбор на компанията Алфа Таури и ще замени там Даниил Квят.

Фетел е пилот във Формула 1 от 2007-а година. Всичките си четири титли е спечелил именно с отбора на Ред Бул в периода 2010-2013, след което през 2015-а година премина във Ферари. През месец май италианският отбор не успя да се договори с германеца за нов договор и стана ясно, че след края на този сезон той ще напусне.

Даниил Квят е пилот в най-комерсиалното автомобилно състезание от 2014-а година насам, като е карал за Ред Бул през сезоните 2015-а и 2016-а. През 2018-а година беше трети пилот във Ферари, а за цялата си кариера има едва три подиума.