Люис Хамилтън с Мерцедес спечели 10-ия кръг от шампионата във Формула 1. Той съумя да се представи отлично на пистата "Сълвърстоун" и грабна успеха. Съотборникът му Ботас финишира втори, а трети остана Кими Райконен с Ферари. Десетката се затвори от Ферстапен, Рикардо, Хюлкенберг, Фетел, Окон, Перес и Маса.

Състезанието започна доста интересно, след като още в загряващата обиколка отпадна Джолиън Палмър с Рено, който имаше проблеми с болида.

Във втората обиколка съотборниците в Торо Росо Дани Квят и Сайнс се сблъскаха и испанският пилот отпадна от битката.

Водач е Люис Хамилтън с Мерцедес, който стартира и от първата позиция. Райконен и Ферстапен допълват първата тройка, Фетел, Хюлкенберг и Ботас допълват шестицата след 6 обиколки.

При смяната на гумите в 20-ата обиколка механиците на Макс Ферстапен се забавиха със смяната на задна лява гума, което го изхвърли до 6-ото място в класирането, след като той в мъжка битка се бореше с Фетел за третото място.

След 21 обиколки води британецът Хамилтън, втори е Райконен, а трети Ботас. В 26-ата обиколка двата болида на Мерцедес заеха първите две места в състезанието, а целта им е да се откъснат от преследвачите.

В 40-ата обиколка (11 преди края на състезанието) борбата между Фетел и Ботас се ожесточи, а битката беше за 3-ото място. Люис Хамилтън продължи да си води колоната, а Райконен го следваше. В 44-ата обиколка Фетел отстъпи третата позиция, след като беше задминат от Ботас, който беше и по-добри гуми от съперника си за третото място.

Буквално две обиколки преди края на състезанието Райконен влезе в бокса, след като трябваше да смени гумите, а Ботас се озова на втората позиция като съкрати в последните 3 обиколки 7 секунди. Фетел спука предна лява гума и трябваше да влезе в бокса да я смени, а това изстреля Ред Бул-ите на Ферстапен и Рикардо до 4-ото и 5-ото място.

Люис Хамилтън с Мерцедес спечели надпреварата в крайна сметка и без никакви проблеми на пистата, втори се нареди съотборникът му Валтери Ботас, трети е Кими Райконен с Ферари. След това развитие на нещата Фетел има само точка аванс (177 срещу 176) пред британеца, а Ботас е трети с 23 точки отстояние - 154. При конструкторите води Мерцедес 330 точки, пред Ферари с 275 и Ред Бул със 174.