Пилотите във Формула 1 със сигурност отделят малко повече време за подготовка преди Гран При на Сингапур. Уличното трасе „Марина Бей“ е едно от най-големите предизвикателства в календара на шампионата най-вече откъм издръжливостта на самите състезатели.

Пистата е една от най-дългите в програмата и много често самото състезание гони почти 2 часа. Затова не е чудно, че то е може би най-тежкото във физическото отношение.

Една от най-отличителните черти на надпреварата е фактът, че пилотите губят по 3 килограма телесна маса след завъртането на всичките 61 обиколки. Затова спомагат и високата температура в Сингапур. Тъкмо заради жегите консумацията на течности в хода на състезанието е от витално значение. На всичкото отгоре въздухът е с голяма влажност, което още повече затруднява състезателите.

Обиколката на „Марина Бей“ е дълга малко над 5 км, а трасето има общо 23 завоя. Около 49 процента от дистанцията се преминава с пълна газ. Рекордната обиколка тук принадлежи на Даниел Рикиардо, който през 2015 година с Ред Бул даде резултат от 1:50,041 минути.