Най-успешната фамилия във Формула 1 - Шумахер - скоро отново може да радва феновете. Мик Шумахер, син на легендата Михаел Шумахер, може да получи шанс да подкара болида на Ферари при най-бързите пилоти. 

За това намекна босът на тима Маурицио Аривабене, който обяви, че вратата за 19-годишния тийнейджър ще е винаги отворена. Неговият баща спечели пет от общо седемте си световни титли именно с "черните кончета" и е със статут на легенда в Маранело. 

"Най-важното за него е да го оставим да расте и да не го натоварваме с напрежение. Последните му резултати са много, много страхотни и аз му пожелавам да има една много добра кариера. С фамилия като неговата, която е написала толкова исторически страници с отбора, вратата на Маранело е винаги отворена за него към Формула 1."

"Но нека не го напрягаме излишно. Това е семейно решение, той и най-близките му ще решат. Аз ще кажа само едно: Оставете момчето да се забавлява, да расте бавно и стабилно и ще видим какво крие бъдещето. На това име ние никога няма да кажем "Не" във Ферари", заяви Аривабене. 

В момента Мик Шумахер се подвизава във Формула 3, а се очаква от следващия сезон да започне да кара във Формула 2 - последната стъпка преди високите скорости и тръпката на Формула 1. Младокът все още не е участвал като тест-пилот при най-бързите.