Синът на легендата и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер - Мик, защити голямата звезда на спорта Люис Хамилтън, който тази година изравни великия рекорд по световни титли на баща му.

Според пилота на Ред Бул Макс Верстапен и много от критиците успехите на Люис се дължат 90% на болида на Мерцедес и на 10% от таланта му. Мик обаче не е съгласен с тези твърдения и изрази голямото си уважение към Хамилтън.

24 снимки

"Когато в който и да е спорт има шампионска доминация на един спортист, то винаги се стига до пропускането на много важни фактори, отговорни за успехите му. За постигането им се искат огромна психическа устойчивост и неспирна работна етика, които не са по силите на всеки, дори бил той пилот на най-високо ниво във Формула1. Да, вроденият талант и развитието му са неизменна част от това да бъдеш шампион, но да наложиш доминация над всичките си конкуренти, означава, че ти си различен.

Всичко това притежава Хамилтън, подобно на баща ми. Двамата са велики шампиони и в успехите им няма и процент случайност и никой не може да им отнеме мястото в историята. Разбирам колегите им и критиците, които не са доволни от начина, по който доминират спорта ни, но както казах, вече те са свръхамбициозни и знаят точно как да постигат целите си. Те са като големите айсберги и ние често виждаме само техния връх, заяви Мик Шумахер.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.