Бившият пилот от Формула 1 Ралф Шумахер вярва, че обкръжението на Макс Верстапен иска смяна на съотборника му Серхио Перес. Точно това кара мексиканецът да се бори за всяка точка и до момента да има две спечелени състезания от четири старта общо.

„Отношенията в един отбор са сложно нещо. Според мен е разбираемо, че обкръжението на Верстапен иска смяна на съотборника му. Чувам такива слухове отвсякъде. Мисля, че Перес е наясно с това и разбира, че времето му в Ред Бул отива към края си. В момента се бори за победи, за да може да претендира за ролята на първа цигулка. Иска да получи шанс за битка за титлата“, обясни Ралф Шумахер пред Скай Германия.

Gulliver/GettyImages
62 снимки

„Но във Формула 1 винаги е било така: главният ти съперник е собственият ти съотборник. И кой знае как ще се развият събитията по-нататък. Примерът с Люис Хамилтън сочи колко бързо може да се промени ситуацията вътре в тима. Затова Серхио се държи по-егоистично, а Макс не трябва да се оплаква. Той много добре знае какво е егоизъм. Верстапен играе добре тази карта и неслучайно е пилот №1 в отбора си. Ясно е, че сега се старае да защити територията си, но да си съекипник на такъв пилот не е листо. Лично аз изобщо не бих искал да съм с него в един отбор“, допълни той.

Спекулациите, че Верстапен и Ред Бул биха сменили Перес, се породиха, когато Даниел Рикардо се завърна в отбора като резервен пилот. Проблемите в отношенията между Макс и Чеко обаче се оформиха на пистата, най-вече, когато нидерландецът не пожела да върне позиция на Перес в Гран При на Бразилия миналата година. В началото на този сезон пък двукратният световен шампион открадна най-бързата обиколка в Джеда под носа на мексиканеца, въпреки че от бокса му бяха казали да намали темпото. Към момента разликата в шампионата е 6 точки в полза на Верстапен.