Шефт на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер разкритикува пилота от дъщерния тим Торо Росо – Карлос Сайнс-младши за коментарите, които испанецът направи по повод бъдещето си.

В четвъртък 22-годишният мадридчанин заяви, че е много малко вероятно да остане в дублиращия тим на австрийците за четвърти сезон. Сайнс-младши изрази желание да кара за тим, с който реално би могъл да се бори за челните позиции.

Ибериецът не скри, че би се радвал на промоция в Ред Бул, където в момента пилотският екип се състои от Даниел Рикиардо и Макс Ферстапен. 19-годишният холандец за известен период бе съотборник на Сайнс в Торо Росо, но талантът му бързо го изстреля нагоре за сметка на непостоянния Даниил Квят.

Хорнер побърза да подчертае, че и през 2018 година Сайнс-младши ще продължи да кара за Торо Росо, тъй като за него няма място в първия тим. „Той си има договор. Задействахме опцията, записана в него, така че Карлос има действащ контракт. Имахме опция да го задържим както за следващата, така и за по-следващата година. Така че той ще кара за Торо Росо през идния сезон”, каза британецът.

Той коментира с доза ирония предположението на Сайнс-младши, че през 2018 година ще кара за друг тим. „Не знам къде той си мисли, че ще бъде. Договорите са ясни и трябва да го напомняш на тези момчета. Карлос получи възможност във Формула, защото Ред Бул инвестира много в него при по-ниските категории. Малко е подвеждащо той да прави подобни коментари.”

„Много инвестиции се правят в такива момчета, за да им се даде шанс да прогресират. Без Ред Бул той сега нямаше да стои зад волана на болид от Формула 1. Дали ще има „перване през ръцете”? Той вече получи такова”, завърши Хорнер.