Тимът на Ред Бул демонстрира през последните години, че Мерцедес могат да бъдат победени, сподели Кристиан Хорнер. Шефът на екипа от Милтън Кийнс заяви пред Аутоспорт, че ръководеният от него отбор е най-постоянният съперник на този от Бракли.

„Мерцедес е много завършен, цялостен отбор, който се представя солидно вече дълго време. Заслужават признание за счупените със седем последователни титли рекорди. Смятам обаче, че ние сме най-постоянният им съперник през последните седем години. Успяхме да спечелим състезания през шест от тези седем години. За нас е важно да продължим да полагаме усилия в тази посока", заяви Хорнер.

„Мерцедес е забележителна машина, но ние демонстрирахме, че могат да бъдат победени с упорита работа и отдаване на задачи“, добави още той.

„По никакъв начин не ги подценяваме. Но винаги сме се борили. Целта ни през 2021 г. е да приложим научените през 2020-та уроци. И се надявам RB16B да е добра еволюция. Мерцедес е очевидният фаворит, но ние се вълнуваме от предизвикателството и няма да се откажем да преследваме пета титла", каза шефът на Ред Бул.