Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер обясни, че раздялата с Даниел Рикиардо след края на приключилия в неделя сезон означава, че тимът губи пилотът с „най-добрите изпреварвания в шампионата”.

Австралиецът премина при „биковете” през 2014-а, а от следващата година ще защитава интересите на Рено. Макар че при обявяването на трансфера, първоначалните реакции от австрийския тим бяха остри, сега всички наблягат върху това раздялата да се случи при възможно най-добрия тон. Затова и Хорнер си припомни с носталгия за първите дни на Рикиардо в Ред Бул. „Когато за първи път се сблъскаха с дилемата кого да посочим за заместник на Марк Уебър, алтернативите бяха Жан-Ерик Верн, Даниел Рикиардо, а  също и Кими Райконен”, разказа британецът.

„Нашето най-голямо притеснение относно Рикиардо не беше неговото темпо, а това, че не го бяхме виждали как се състезава гума до гума, докато трупаше опит в Торо Росо (дъщерния тим на Ред Бул във Ф1 – б.р.). Откакто обаче той се качи в болид на Ред Бул, той не е правил друго освен да изпреварва. Може би той е най-добрият в това отношение”, заяви Хорнер.