Темата с бъдещето на Серхио Перес отново бе повдигната, дни преди Гран При на САЩ. Този път самият Кристиан Хорнер - шефът на Ред Бул - заговори за ситуацията с пилотите на "биковете". Той заяви, че догодина битката за титлата ще е още по-трудна и от тима не могат да си позволят да има голяма разлика между двамата им пилоти.

През този сезон такава има, Серхио Перес е с едва 144 точки, което означава, че изостава сериозно зад Верстапен, който има 331. Разликата между двамата е 187 точки, а сезонът навлиза в заключителната си фаза. Именно заради това се спекулираше, че мексиканецът може да загуби мястото си в Ред Бул още през настоящия сезон.

"Като погледнете съперниците ни, Ферари ще са много силни с Люис и Шарл, както и Макларън. Трябва да сме сигурни, че между пилотите ни няма голяма разлика. Не можем да си го позволим", сподели Хорнер преди състезанието в Остин в неделя.

Изказване на съветника на Ред Бул д-р Хелмут Марко трябва по-сериозно да притеснява Серхио Перес. Марко заяви, че младите пилоти са готови да поемат отговорността, което отново засили спекулациите, че бъдещето на Серхио Перес при "биковете" хич не е сигурно.

"Представянето на Оливър Беарман и Франко Колапинто показва, че младоците са готови да грабнат шанса си. Това показва, че философията да промотираме пилоти само с 3-4 години опит, вече е остаряла. Мерцедес го доказа с обявяването на пилотите си. Може да се разчита на младите пилоти", сподели Хелмут Марко.