Шефът и съсобственик на отбора от Формула 1 Мерцедес Тото Волф разкри, че е бил с положителен тест за КОВИД-19 и е трябвало да се изолира в Австрия този месец, но сега е извън карантина.

49-годишният Волф заяви в интервю пред австрийската телевизия ORF по време на неделното спускане на Световната купа по алпийски ски в Кицбюел, че няма симптоми.

30 снимки

"Бяхме планирали да бъдем тук за няколко дни и от нищото дадох положителен тест за коронавирус. Но всичко е наред. . . можеше да мине зле, но преминах карантината", каза Волф.

Петима пилоти от Формула 1, включително седемкратният световен шампион Люис Хамилтън от Мерцедес, бяха заразени с коронавирус, а също така собственикът на Астън Мартин Лорънс Строл и директорът на Уилямс Саймън Робъртс.

Волф притежава една трета от отбора на Мерцедес като равностоен партньор с компаниите "Ineos" и "Daimler AG".

В момента фокусът на австриеца е върху договарянето на нова сделка с Хамилтън, който е без договор от края на миналата година и празнува 36-ия си рожден ден този месец.

Волф каза, че адвокатите работят усилено, като сделката трябва да е налице преди предсезонните тестове в Бахрейн през март.
Сезонът започва на пистата "Сахир" в Бахрейн на 28 март.

"Той е в Америка сега, а аз съм тук. По някое време ще финализираме сделката. Ние имаме наистина солидна основа в отношенията си. Отбелязахме големи успехи заедно и искаме да продължим да го правим и в бъдеще. Но понякога се налага да обсъждаме нещата подробно и това ни отнема известно време", допълни Волф./БТА