Шефът на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер коментира по абсолютно недвусмислен начин нелепата грешка на своя пилот Ромен Грожан, който катастрофира без чужда помощ в Баку, и то при кола за сигурност на пътя. Италианецът заяви, че подобна неточност никой не очаква дори от новобранец.

Грожан даде обяснения за наистина рядко вижданата грешка, като заяви, че докато е подгрявал гумите в очакване състезанието да се поднови, неволно е задействал ключ по волана. Това действие е довело до заключването на задните колела, а оттам нататък сблъсъкът с бетонната стена беше неизбежен.

„Подобно нещо не го очакваш нито от новобранец, нито от когото да било”, каза Щайнер. Шефът беше изключително разочарован, тъй като Грожан можеше да спечели съвсем прилични точки в Гран При на Азербайджан. „В състезанието стартирахме последни, а после Ромен стигна до 8-ото място и беше зад Серхио Перес. Това се дължеше на скоростта, а не на късмет. После при излизането на втората кола за сигурност вече бяхме 6-и, но в крайна сметка приключихме с празни ръце”, допълни Щайнер.