Президентът на ФИА Мохамед бил Сулайем е разговарял с шефа на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф. Според информацията на BBC това се е случило в петък. През изминалата седмица от федерацията обявиха, че са започнали разследване на ситуацията от края на финалния кръг на сезон 2021 Гран при на Абу Даби. Става дума за начина, по който Майкъл Маси действа с колата за сигурност, която излезе на пистата след катастрофа на Николас Латифи. Рейс директорът пусна само затворените с обиколка автомобили между Люис Хамилтън и Макс Верстапен да се върнат във водещия тур.

След надпреварата от Мерцедес подадоха два протеста, които бяха отхвърлени от стюардите на Гран при на Абу Даби. От тима заявиха намерение да обжалват.То бе оттеглено броени часове преди галата на ФИА за раздаване на спечелените през 2021 г. трофеи. Волф и Хамилтън обаче не уважиха церемонията, а автомобилите на Мерцедес от F1 и Fормула Е не бяха изпратени за общата снимка на шампионите при конструктурите за миналия сезон. 

В публикацията на BBC се посочва отново, че в центъра на нещата са действията на Маси. „Като човек той е харесван. Но сезон 2021 бе белязан от серия оплаквания от пилоти и отбори относно постоянството и яснотата при взимането на решения. И е редно да се каже, че в професионален план Маси загуби доверието на мнозина – ако не и на всички – екипи и състезатели.“