Шефът на Ферари Фредерик Васьор отбеляза прогреса на тима. Той заяви, че болидът SF-23 вече е демонстрирал по-добро темпо. Все пак Васьор шеговите сподели, че Скудерията може да вземе победа този сезон само ако пилотите на Ред Бул се ударят един друг.

„Последните две състезания ясно демонстрираха, че имаме прогрес с SF-23. Пилотите ни [Шарл Льоклер и Карлос Сайнц] имаха възможност да са по-агресивни благодарение на подобреното управление на гумите и по-постоянното състезателно темпо. Все още обаче не сме в позиция да предизвикаме настоящите лидери в първенството. Затова трябва да продължим да се трудим упорито“, започна шефът на Ферари.

„Ферари има много силна връзка със Силвърстоун – едно от трасетата икони в календара на Формула 1. Конфигурацията с бързи завои е тест за възможностите на болидите. Нямаме търпение да видим как ще се представи SF-23. В дните на неограничени тестове базираните във Великобритания отбори имахме голямо предимство на тази писта, но случаят вече не е такъв“, каза още Васьор.

„Ще спечелим, когато Верстапен и Серхио Перес се ударят един друг. Може да се случи по-рано от очакваното“, сподели шеговито ръководителят на Ферари

„Силвърстоун може да не е най-подходящата писта за нас. На други трасета би трябвало да вървим значително по-добре. В Будапеща и Сингапур например", допълни той.