Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното скръцна със зъби на своя пилот Шарл Льоклер. Повод за това станаха коментарите на младока след края на състезанието в Гран При на Сингапур, където той стартира от полпозишън, но завърши трети.

21-годишният монегаск беше недоволен от факта, че неговият съотборник Себастиан Фетел не се съобрази докрай с отборната стратегия и докато Льоклер предостави слипстрийм, а с това и възможност на четирикратния световен шампион да го изпревари на старта, впоследствие последният не му отстъпи лидерската позиция, каквато явно е била първоначалната договорка.

Проблемът дълго беше разискван пред всички по отборното радио и съответно стана достояние за всички фенове. „Мисля, че има някои неща, които не бива да се казват по радиото, защото в крайна сметка те няма да променят решението ни, а просто ще повишат вълненията покрай самото състезание”, заяви Биното.

„Има моменти, когато трябва да кажеш нещо, и такива, в които да замълчиш. Мисля, че в това отношение той (Льоклер - б.р.) знае, че има много да учи. Фактът, че впоследствие се извини показа, че го е схванал”, заключи Биното.