Двамата пилоти на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц стартираха от първа редица в Гран При на Мексико, но завършиха трети и четвърти, като на старта Макс Верстапен успя да ги изпревари още на първия завой. А в битката за местата на подиума Люис Хамилтън успя да изпревари Льоклер след рестарта след катастрофата на Магнусен.

Шефът на „Черните кончета“ Фредерик Васьор коментира, че не е доволен от представянето на двамата пилоти на тима, както и от старта, който те направиха в началото на надпреварата.

„Не съм доволен от старта. Потеглихме лошо и дадохме възможност за изтегляне на всички зад нас, така изгубихме контрол над ситуацията. Заради лошия си старт Льоклер се озова между Верстапен и Перес и оттам дойде контактът му с Перес, при който се счупи част от предното му крило. Имахме проблеми и със Сайнц, който също стартира лошо, тъй като Макс го изпревари за броени метри”, заяви Васьор, който допълни анализа си и с информация за представянето на тима в цялото състезание.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

„В квалификацията имахме темпо, първата серия от обиколки също беше добра въпреки трудностите на Шарл с предното крило и успяхме да останем близо до Верстапен - допълни Васьор. - Но след това имахме проблеми при рестарта с твърдите гуми, темпото ни много се влоши. Третото и четвърто място не е лош резултат, но трябва да се представим по-добре в следващото състезание“, каза още шефът на Ферари.

Васьор отново потвърди, че основният проблем на италианския отбор в Мексико е бил свързан с работата на шасито с гумите.

„Със средно твърдите гуми колата ни вървеше по-добре и поддържахме добра разлика с Макс - допълни шефът на Скудерията. - Но с твърдите гуми не можехме да поддържаме добро темпо. За нас беше изненада, че Хамилтън успя да направи толкова много обиколки със средно твърдите гуми, а за втората серия обиколки ние имахме вече карани средно твърди, които бяха на ръба да издържат обиколките, планирани за тях”, коментира Васьор.