Фредерик Васьор е останал доволен от скоростта на Ферари в Австралия. Френският специалист е на мнение, че отборът от Маранело е направил „прилична крачка напред“ по отношение на състезателното темпо, макар да не класира нито един от своите автомобили в топ 10.

Шефът на Скудерията призна, че всички във Ферари не са били доволни от постигнатото в Мелбърн.

„Малко сме потиснати от всичко това“, призна Васьор. „Но като цяло смятам, че настроението е положително, защото направихме крачка напред по отношение на представянето в състезанието. Именно на тази основа ще изградим останалата част от сезона. Сега ще бъдем позитивни и ще натискаме отново и отново.“

„Направихме прилична крачка напред в Австралия. Да, бяхме разочаровани след квалификацията, защото имахме чувството, че не сме събрали всички парчета. Въпреки всичко темпото в състезанието беше налице“, добави шефът на Ферари.

Васьор заяви, че фокусът на тима бързо се е насочил към следващото състезание в Азербайджан

„Нещата са такива, каквито са. Трябва да вземем положителните неща и да се подготвим за следващите състезания на тази основа. След Джеда се възстановихме много добре и показахме добро темпо. Карлос успя да го извлече, докато Шарл отпадна още в първата обиколка.“

Васьор също така намекна, че Ферари няма да внедри големи актуализации в Баку като се има предвид различния формат на уикенда.

„В Баку има спринтово състезание, така че е малко по-различно. Ще имаме актуализации през целия сезон. Нека да се подготвим за следващия рейс уикенд и да не мислим за щетите досега“, завърши Фредерик Васьор.