Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното коментира изминалия сезон 2019 и очакванията си за предстоящия през 2020 години.

"Не считам, че сегашната ми длъжност е по-важна от поста технически директор, или отразява амбициите ми. Това просто е друга роля. Благодарен съм на Ферари за това, че компанията ми помогна да вървя по този път. Работата на технически директор е да харчи пари, а сега щаго ръководител на отбора, трябва да правя икономии. Трябва да работя сериозно над отношението към сътрудниците на тима. Отборът е сложен механизъм, който трябва да работи идеално. Във Формула 1 е важна максималната ефективност", коментира Биното.

"Ето и прост пример: въпросът не е в това да достигнеш мощност от 1000 конски сили, а в това да го направиш преди другите", добави той.

По думите на Биното, той не се притеснява от атмосферата в тима и отношенията между пилотите на Скудерията - Себастиан Фетел и Шарл Льоклер.

"Много съм доволен от отборния дух. Ние сме много сплотен колектив - това се отнася и до пилотите, независимо от намеците на някои хора. След инцидента в Бразилия говорих с двамата и те демонстрираха отборно единство. Що се отнася до предстоящия сезон 2020, конкуренцията не е била никога толкова силна. Нуждаем се от добро представяне, но трябва да отчетем, че и конкурентите ни също прогресират", каза още Биното.