Стефано Доменикали смята, че F1 календарът с 23 старта е изпълним, но въпреки това е необходим адаптивен подход към Гран при сезона. Бившият шеф на Ферари пое управлението на Формула 1 в началото на 2021 година на мястото на Чейс Кери. Той обсъди предстоящия сезон в интервю за Скай Спортс, в което каза, че съществуват алтернативи в случай на проблеми с отделни стартове.

„Всички биха искали да изпълним плана. Трябва, разбира се, да сме достатъчно гъвкави, за да е ясно, че може би през първата част от сезона може да има надпревари без публика или с намален брой фенове. Но мога да уверя запалянковците, че наистина искаме да направим добър сезон. Разполагаме с алтернативи в случай на проблеми, но досега никой не е дал различна от вече споделената информация. Нямаме причина да лъжем", заяви Доменикали.

„Възможно е да се окажем в ситуация, в която да трябва да се върнем към по-малък брой състезания. Възможна е ротация за определени надпревари. Това са все неща, застъпени в плана ни, които обмисляме внимателно и се подготвяме за връщането на света към нормално битие“, добави още той.

Новият главен изпълнителен директор на Формула 1 заяви, че ежедневно е в контакт с различни организатори, „защото знаем, че пандемията съвсем не е приключила“.

„Затова и пренасрочихме Австралия. Няма причина да твърдим нещо различно. Това е информацията към настоящия момент. Наясно сме обаче, пандемията се развива, затова е необходим и адаптивен подход към сезона", каза италианецът.