Компанията за енергийни напитки Ред Бул ще продължи да подкрепя отбора от Формула 1 Алфа Таури, но медийните публикации за пълното преминаване към въпросната фирма не отговарят на истината, обяви собственикът на клуба Франц Тост.

В последните информации от германския сайт "Auto Motor und Sport "се твърди, че Ред Бул ще се опита да притисне клуба за преместване от Италия към Англия и да провокира продажба. Американската автомобилна легенда Майкъл Андрети отдавна иска да влезе във Формула 1 и той е сочен като евентуален купувач на отбора.

Създателят на корпорацията Ред Бул Дитрих Матешиц подкрепяше и двата отбора във Формула 1, но той почина през октомври 2022-а година. Оливер Минтцлаф, който беше спортен директор на футболния отбор на РБ Залцбург, пое всичките спортни проекти.

"Проведох няколко много добри срещи с Оливeр Минтцлаф, който потвърди, че акционерите няма да продадат Scuderia AlphaTauri и че Ред Бул ще продължи да подкрепя отбора в бъдеще“, каза Тост в изявление преди откриващото сезона състезание за Гран При на Бахрейн. "Всички тези слухове нямат основания и отборът трябва да остане концентриран за началото на сезона, за да се представи по-добре от миналата година", добави бизнесменът.

През миналата година Алфа Таури завършиха на 9-о място от 10 отбора при конструкторите.

Сега с амбиция да се представят на по-сериозно ниво, те промениха и състава на пилотите си. Номер 1 остава японецът Юки Цунода, който ще си партнира с нидерландеца и шампион от Формула Е Ник де Фрийс.

 

БТА / Автор: Атанас Василев