Ръководителите на Ред Бул д-р Хелмут Марко и Кристиан Хорнер  изразиха своето мнение за трудния уикенд на Люис Хамилтън на пистата Имола. Пилотът на Мерцедес имаше изключително тежка надпревара на италианското трасе. След като не спечели много позиции в спринта, Хамилтън остана заклещен зад Пиер Гасли след спиранията в бокса. По този начин той остана едва 14-ти, което бе далеч от зоната на точките. Също така британецът бе затворен с обиколка от победителя Макс Верстапен. Нидерландецът бе основния съперник на седемкратния световен шампион през сезон 2021.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко отдели малко време, за да добави още масло в огъня, след като Хамилтън преживя изключително болезнена Гран при на Емилия Романя.

Британецът се изправи срещу Верстапен по време на кампанията през 2021 г. в опит да спечели рекордна осма титла във Формула 1.

След като пропусна да спечели короната при добре документирани и спорни обстоятелства на финала в Абу Даби, Хамилтън се оттегли от общественото внимание и бе много мълчалив в социалните медии. Това предизвика спекулации, според които той е можел да се откаже от спорта.

В крайна сметка Хамилтън се завърна, за да започне новия сезон, в който влязоха в сила новите технически правила на F1. Д-р Марко не можа да устои на една дръзка закачка с британеца след представянето му в Имола.

„Искам да кажа, че той беше заобиколен от нас. Може би Хамилтън просто трябваше да се оттегли“, заяви Марко заяви пред Sky Sports News.