Пилотът на Ферари Шарл Льоклер за пореден път остана разочарован от решение на тима. Боксът игнорира призивите на монегаска за преминаване към сликове в квалификацията за Гран при на Канада.

Условията бяха променливи и тудни за предвиждане, но Шарл усети, че трябва да сложи гумите за сух асфалт в Q2. Вместо това от бокса му казаха да остане на пистата и да запише възможно най-добро време с интермедия гумите. Той обаче не успя да направи скок в топ 10. 

Чак в последните мигове на втората сесия от квалификацията от бокса го викнаха за сликове, но беше прекалено късно. Преди да успее да запише бърза обиколка с тях, в Монреал отново заваля, което провали шансовете на Шарл да премине в Q3 и да се бори за нещо повече.

„Нямам представа защо трябваше да карам с гуми интермедия на суха писта. Няма какво друго да добавя", сподели разочарованият Льоклер след квалификацията.

"Този път не беше толкова трудно да се разчете пистата- беше сухо. Казах това още в първата ми обиколка след излизането от бокса. Вместо това сложихме сликовете, когато започна да вали. Във Ферари сами си правим живота труден. Изключително съм разочарован от квалификацията. Не е само смяната на гумите- други екипи също изчакаха, но намериха място в Q3. Но ние сами си правим живота толкова много по-труден", добави пилотът.