Шарл Льоклер от отбора на Ферари взе изненадваща поул-позишън след квалификацията за място преди Гран При на Мексико във Формула 1. Пилотът от Княжество Монако беше най-бърз тази нощ с време 1 минута, 17.166 секунди и за четвърти път през този сезон ще стартира от първата позиция в решетката.

"Ако трябва да бъда честен, не очаквах да завърша на 1-а позиция в квалификацията днес. По време на третата тренировка изобщо не се чувствах комфортно с болида на пистата. Но тя сякаш беше изключение, защото мисля през останалото време в Мексико напипахме скоростта, която ни е нужна. Но не съм сигурен дали всичко това ще бъде достатъчно, за да спечелим в Мексико", каза Льоклер след края на квалификацията.

За него предизвикателството ще бъде да попречи на Ферстапен в стремежа му да постави рекорд по най-много победи в рамките на един сезон – 16. И може би има шансове за това, тъй като нидерлендецът от втората сесия нататък не успя да пребори времето на Ферари.

"Много е трудно, има много ниско сцепление тук заради надморската височина. Последният сектор, с който се борихме малко повече, отколкото ни се искаше, явно ще бъде предизвикателство за нас. Но е дълго състезание, много обиколки трябва да се карат. Бих искал стартираме първи, но пък успокоителното е, че ще имаме добър слипстрийм надолу до завой 1“, каза пилотът на Ред Бул след края на битката за място.