Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел изглеждаше доволен от четвъртото си място в Гран При на Япония, макар то да беляза края на една ера за него. За първи път в своята кариера германецът не успя да стъпи на почетната стълбичка.

Фетел е четирикратен победител на „Сузука“ (2009, 2010, 2012 и 2013), като завърши трети в останалите си три старта тук. Преди началото на тазгодишния старт четирикратният световен шампион бе наказан с три позиции и затова потегли 7-и на стартовата решетка.

„Първите две обиколки бяха много добри. Изпреварих Даниел Рикиардо (Ред Бул), а после и Серхио Перес (Форс Индия), а това беше ключово. Бяхме по-бързи от Макс, не се приближавахме постепенно“, коментира Фетел.

„Опитахме да сме агресивни от самото начало, затова опитахме ранни спирания в бокса. Опитахме нещо друго, с което да увеличим шансовете си, а накрая се оказа, че не сме успели. Имахме достатъчно темпо, за да бъдем втори. Завършихме доста по-назад, отколкото заслужавахме, но така се случи. В онзи миг вярвам, че взехме вярното решение. Тогава бяхме длъжни да се борим за второто място. Ако бяхме започнали по-напред, щяхме да се справим по-добре“, допълни Фетел.