Серхио Перес изрази разочарование от представянето си в Гран при на Великобритания, където съотборникът му в Ред Бул Макс Ферстапен спечели шестата си поредна победа, за да осигури аванс от 99 точки в шампионата на Формула 1.

"Нищо не проработи“, каза мексиканецът пред репортери, след като завърши шести на пистата Силвърстоун.

"Имах страхотен старт, но след това бях избутан от Естебан Окон от Aлпин в първа обиколка и загубих позиции, вместо да спечеля, така че това просто направи състезанието по-трудно. Дадохме всичко и направихме каквото можахме, но явно не беше достатъчно", каза още Перес. 

Мексиканецът остава най-близкият съперник на Ферстапен и въпреки доминацията на двойния световен шампион, той успя да увеличи дистанцията между себе си и Фернандо Алонсо от Астън Мартин, който сега изостава с 19 точки.

Ред Бул спечели всяко състезание през този сезон и победата на Ферстапен беше рекордна 11-а поредна за отбора, датираща от миналогодишния финал в Абу Даби.

Перес започна годината силно с две победи в четири състезания, но завърши само два пъти на подиума в последните си шест старта. Той също така не успя да се класира в топ 10 в последните си пет състезания. Това доведе до спекулации за бъдещето му, въпреки че шефът на отбора Кристиан Хорнер каза миналия уикенд в Австрия, че мексиканецът все още има пълното доверие на Ред Бул.

"Имам пълна подкрепа от отбора, психически съм много силен и знам, че ще преодолея тези проблеми и ще обърна сезона си. Темпото е налице и все още мога да се върна там, където трябва да бъда", каза Перес. /БТА