Серхио Перес отговори на слуховете за бъдещето си в Ред Бул. Мексиканецът заяви, че изцяло съсредоточен върху „постигането на силни резултати“ в следващите два старта.

Перес също така беше категоричен, че ще кара за отбора от Милтън Кийнс и през 2025 година, въпреки че все повече информациите сочат, че той ще бъде заменен. Кандидати за неговото място не липсват от Юки Цунода и Лиъм Лоусън до Даниел Рикардо и Карлос Сайнц. Преди дни стана ясно, че от "биковете" ще преценят ситуацията и ще вземат решение по време на лятната пауза във Формула 1.

"Очевидно не мога да говоря за договора си. Това, което казах, е, че следващите две състезания са важни за мен. Искам да отида на почивка с добро настроение. Също така ще бъде добре за моята част от гаража да бъдат в добро настроение. Съсредоточен съм изцяло върху постигането на силни резултати. Ще бъда тук и през следващата година. Това не е нищо по-различно. Просто съм напълно отдаден на себе си“, заяви Перес.

„Тези две състезания дават еднакъв брой точки. Ние се нуждаем от тези точки от сега до края на годината, така че това не променя нищо за мен", добави мексиканецът.

„Поднових договора си неотдавна. Не мисля, че това е от голямо значение за нас, за отбора. Това, което е от значение, е да се съсредоточим на пистата, да се съсредоточим обратно във фабриката, да се съсредоточим върху нещата, които можем да контролираме. Останалото е просто външен шум. Така работят нещата“, заяви Чеко.

„В края на деня шумът е много по-голям, когато си в Ред Бул. Но именно той е красотата на това предизвикателство. Именно затова реших да подпиша и да удължа договора си с този отбор, защото обичам предизвикателствата“, завърши той.