Пилотът на "Рейсинг Пойнт" Серхио Перес направи апел в своя профил в социалната мрежа "Instagram". Той заяви, че е пътувал до Мексико по време на почивка през сезон 2020, след което се завръща в Европа и е дал положителен резултат за коронавирус преди "Гран При на Великобритания".

"Здравейте на всички, както знаете, имам положителен тест положително за коронавирус. Много съм разстроен, това определено е един от най-тъжните моменти в кариерата ми.

Ние се подготвяме сериозно за състезанията във Великобритания, за да покажем 100% готовност. Имаме страхотна кола, екипът даде всичко от себе си. Жалко е, че това се е случило, но показва, че вирусът е заплаха за всички нас. Следвах всички инструкции на FIA и моя екип. След състезанието в Унгария отидох в Мексико с частен самолет, за да видя майка си. Претърпяла е сериозен инцидент и бе приета в болницата. Когато я изписаха, успях да я посетя. След това се върнах в Европа по същия начин, следвайки всички протоколи.

Не знам къде се заразих. Нямам симптоми. Искам да благодаря на всички мои колеги за подкрепата, благодаря на целия екип, фенове. Това е много труден момент за мен, но съм сигурен, че ще се върна по-силен. Бъдете силни, гледайте себе си и семейството си, ще се видим скоро на състезанията", написа Перес.

"Гран При а Великобританския" ще се проведе от 31 юли до 2 август, Перес няма да може да участва в надпреварата поради инфекция. Беше съобщено, че той може да бъде заменен от Естебан Гутиерес или Нико Хюлкенберг.