Пилотът на Ред Бул Серхио Перес отново коментира битката със съотборника си Макс Верстапен за титлата във Формула 1. В момента Перес изостава с 39 точки спрямо Верстапен. Мексиканецът е наясно, че трябва да спечели няколко старта, за да намали изоставането си

„Монако беше катастрофа за мен. Нещата там тотално се объркаха. Затова този уикенд ще трябва да започнем отначало. Трябва да се уверим, че ще се върнем към високите стандарти, които сме поставяли през целия сезон. Искам да се отблагодаря на екипа си за усърдната работа и да им се отплатя като запиша един добър резултат в Барселона“, заяви Перес преди началото на състезателния уикенд в Барселона.

„Знаем, че разполагаме с най-бързия автомобил в правилния ден, а тази писта би трябвало да ни пасне“, допълни мексиканския пилот.

„Просто трябва да се уверя, че уикендът ще бъде перфектен от началото до края. Трябва да бъда постоянен, за да поддържам натиска върху Макс в шампионата, както и да спечеля няколко победи. Ако успея да сглобя всички парчета, то победата е постижима. Както винаги, това е основната ми цел“, завърши Чеко Перес.