Пилотът Серхио Перес вярва, че отборът му Ред Бул няма да му попречи на битката със съотборника му Макс Ферстапен за световната титла във Формула 1, предаде ДПА.

Тимът доминира абсолютно състезанието от началото на сезона, като двамата пилоти си разделиха по една победа, а Ферстапен води с една точка в генералното класиране заради бонуса да най-бърза обиколка на пистата в Джеда, Саудитска Арабия. Перес не беше доволен от факта, че не е получил съобщение от тима също да ускори скоростта на болида си за най-бърза обиколка, което създаде напрежение. Това обаче бе отречено от мексиканския пилот, който вярва, че Ред Бул го подкрепя в борбата за титлата.

"Когато за първи път дойдох в отбора, нещата бяха много различни. Имахме две различни коли. Сега мога да кажа, че наистина се чувствам част от тима, имам мястото си тук и се чувствам уважавам", каза Перес, цитиран от BBC.

"Вярвам, че имам пълната подкрепа на отбора, също както и Макс я има. Както и имам възможност да спечеля титлата", каза още пилотът.

"Тук съм да покажа най-доброто от мен. За да бъде честен, имаме по-голямо уважение един към друг с Макс, отколкото хората си мислят. Достатъчно зрели сме, за да знаем кое е правилно и кое - грешно. И не очаквам нищо да се промени", каза още Серхио Перес./БТА