Серхио Перес ще се върне в кокпита си този уикенд, след като тестът му за COVID-19 тази седмица бе негативен. Мексиканският пилот пропусна и двете надпревари на пистата Силвърстоун. Между Гран при на Унгария и Великобритания той пътува до родината си. Собственото му обяснение бе, че е отишъл да посети майка си, която претърпяла инцидент. Съществува и теория, че е търсил допълнителни спонсорски пари, за да запази мястото си в тима на Рейсинг Пойнт. Впоследствие италиански медии оповестиха, че Себастиан Фетел вече е подписал с Астън Мартин, докато немски такива твърдят, че спонсори от Мексико са увеличили парите за британския екип.

От Рейсинг Пойнт се надяваха, че Перес ще може да кара още в петия кръг от първенството. Вторият му теста обаче – след седемдневна карантина – също бе положителен. Едва сега резултатът е негативен.

„Радваме се да споделим новината, че Серхио Перес е с негативен резултат за COVID-19. ФИА потвърди, че Чеко може да се върне в падока и ще се състезава този уикенд в Гран при на Испания“, коментираха от отбора.