Президентът на Ферари Лука Кордеро ди Монтедземоло ще се оттегли от длъжност през октомври, а неговото място ще се заеме Серджо Маркионе, който до този момент има ролята на изпълнителен директор във Фиат, който държи 85 процента дял в луксозната марка автомобили.

13 октомври беше определен като датата, на която ще се случи рокадата, която според мнозина се дължи между жестоките търкания между Ди Монтедземоло и Маркионе относно стратегията и посоката на развитие за „скудерията“.

Ди Монтедземоло е бос на Ферари от 1991 година досега и държеше „черните кончета“ да запазят своята автономност, докато Маркионе се бореше за по-голямата интеграция на бизнеса в пределите на Фиат.

„Говорихме с Лука и нашето общо желание да видим как Ферари постига истинския си потенциал във Формула 1 доведе до различия, които станаха очевидни през уикенда“, коментира бъдещият шеф. Той също така описа представянето на тима през сезона като „неприемливо“, а в същото време смята, че безусловно Ферари трябва да печели състезания във Формула 1.