С приближаването на датата за премиерата на филма за Шумахер (15 септември), все повече детайли от продукцията на „Нетфликс“ излизат наяве.

Там става ясно и какви са били едни от последните думи на седемкратния шампион на Формула 1 преди финалния инцидент във френския зимен курорт Мерибел на 29 декември 2013 г. Тогава Пилето пада, докато кара ски и удря лошо главата си в подаващ се от снега камък.

След дълъг период в изкуствена кома, няколко мозъчни операции и престой в две болници, легендарният пилот беше изписан през септември 2014 г. и продължи лечението си в домашна обстановка. Оттогава много малко се знае за актуалното състояние на 52-годишния германец.

„Снегът не е идеален за спускане! Трябва да заминем за Дубай“, заявил Михаел Шумахер малко преди последното си спускане по пистата.

instagram.com/mickschumacher
5 снимки

„Никога не съм обвинявала Господ за случилото се. Това беше просто лош късмет. В живота трудно може да те споходи по лош късмет. Сега живеем заедно в дома си, грижим се него и правим всичко възможно, че Михаел да чувства нашата семейна сплотеност и обич. Всеки ден усещам липсата на предишния Шумахер. Не само аз чувствам това, но и децата ни, баща му и всичките ни роднини. Онзи Михаел липсва на всички“, обявява съпругата му Корина пред камерата.

„Не целяхме да направим нещо, което да превземе заглавията на медиите по света. Не сме търсили сензации. Опитахме да покажем живота на семейството. По друг начин нямаше да се получи. Все пак всички притежаваме инстинкт за самосъхранение“, обяви Ванеса Ньокер, която е режисьор на филма заедно с Ханс-Бруно Камертьонс и Михаел Вех.

„Семейството искаше да направи подарък на Михаел с този филм. Аз съм го гледала един път и ми харесва, въпреки че има много трудни и тежки моменти“, признава Сабине Кем - дългогодишният съветник на Шуми.

Във филма Корина Шумахер разказва някои от преживяванията си със своя съпруг. Един от забавните моменти е бил, когато двамата бутали в басейна гостите на своята сватба.

„Мисля, че имах късмет в живота заради това, че срещнах Михаел. Никога не съм мислила, че може да му се случи нещо, въпреки че се състезаваше в опасен спорт и през 1999 г. счупи крак по време на катастрофа на пистата „Силвърстоун“, признава 52-годишната Корина.

„След инцидента продължихме живота си по единствения възможен начин. Беше важно да опазим личния си живот. До онзи момент Михаел беше нашият ангел-пазител, сега ние пазим него“, допълва съпругата на Шумахер.

Децата на Михаел Шумахер – 24-годишната Джина-Мария и 22-годишният Мик, описват баща си като домошар, с когото са имали много забавни моменти.

„Чувствам, че е малко нечестно, тъй като след инцидента вече е невъзможно да имаме отново тези забавни мигове. Бих направил всичко, за да се върнат старите времена“, коментира Мик, който в момента се състезава за отбора Хаас във Формула 1.