Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел заяви, че след края на кариерата си продължава да следи състезанията във Формула 1.

"Да, много ми е интересно. Да гледам първото състезание беше малко странно, но сега наистина се наслаждавам. Познавам този спорт отвътре и все още го обичам. Може би гледам на нещата от малко по-различен ъгъл, но изобщо не съм тъжен, когато гледам представянето на бившите си колеги", заяви Фетел за официалния сайт на Ред Бул.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Германецът се радва от факта, че отборът на Астън Мартин е бърз този сезон.

"Наистина се радвам за тима и за Фернандо Алонсо. Дълги години той нямаше кола, зад волана на която да демонстрира състезателните си умения. Сега той може да направи това, докато е в групата на лидерите. Ред Бул доминира, а в този отбор все още имам много приятели и познати. И се радвам, когато побеждават", добави Фетел.

Астън Мартин в момента е на трето място в шампионата на конструкторите със 196 точки. Пилотът на отбора Фернандо Алонсо е трети и в индивидуалното класиране на Формула 1. Испанецът е бил на подиума шест пъти през кампанията.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева